PGATOUR99 Top Bar
RYDER CUP 2015

The 16th Ryder Cup

Barsebäck Golf & Country Club
Masters Course & Donald Steel Course
18-19 September 2015

PGA vs MPGA
14 / 10

Læs Captain's referat

SINGLES
Masters Course
Saturday @ 12.30
PGA 7 / 5 MPGA
Freddie 2/3 Finnemann
Kosakewitsch 3/2 Heilmann
Jensen 3/1 Schradieck
Kornerup 6/5 Bjørn
Dubin 2/3 Stakemann
Damsbo 2/4 Laursen
Ohl 3/2 Lønberg
Ostermann 1/2 Hornsleth
Røssberg 2/4 Heine
Raunstrup 3/2 Gredsted
Bernhoft 1/0 Jørgensen
Lundgren 4/2 Ingemann
FOURSOMES
Donald Steel Course
Saturday @ 07.07
PGA 4 / 2 MPGA
Bernhoft/Raunstrup 2/1 Heine/Stakemann
Dubin/Kornerup 2/0 Gredsted/Laursen
Freddie/Røssberg 2/3 Schradieck/Bjørn
Lundgren/Jensen 3/2 Ingemann/Jørgensen
Damsbo/Ostermann 3/4 Heilmann/Finnemann
Kosakewitsch/Ohl 1/0 Lønberg/Hornsleth
FOURBALL BEST BALL
Masters Course
Friday @ 13.00
PGA 3 / 3 MPGA
Bernhoft/Ostermann 2/1 Hornsleth/Lønberg
Jensen/Damsbo 2/3 Heilmann/Gredsted
Lundgren/Røssberg 6/5 Heine/Ingemann
Ohl/Kosakewitsch 3/2 Jørgensen/Laursen
Freddie/Kornerup 0/2 Bjørn/Finnemann
Raunstrup/Dubin 2/4 Stakemann/Schradieck
VIDEOS
PHOTOS

 

PGA TEAM
MPGA TEAM

Patrick Lundgren
Frederik Ohl
Søren Jensen
Christian Dubin
Alexander Freddie
Frederik Raunstrup
Lars Ostermann
Andreas Bernhoft
Nikolaj Kosakewitsch
Martin Røssberg
Oliver Damsbo (cp)
Peter Kornerup (cp)

 

Hans Hornsleth
Søren Heilmann
Jesper Finnemann-A.
Kim Gredsted
Kasper Jørgensen
Frederik Bjørn
Henrik Lønberg
Peter schradieck
Thomas Laursen
Peter Stakemann
Morten Ingemann (cp)
Kasper Heine (cp)

REFERAT

Et episk og legendarisk drama, det sekstende af slagsen, for fjerde gang på Barsebäck CGG. Honnøren, æren, håneretten, alt, blev i 2013 overdraget til MPGA og har ikke siden været i PGA´s hænder. Det skulle ændres.

PGA stillede med de 12 bedste spillere fra World Rankings. Captain havde gravet dybt efter nye og afgørende konstellationer. Matchen blev smuk og velspillet, nervepirrende og adrenalinpumpende, og med den helt rigtige vinder. Fourballs blev delt efter nogle meget spændende matcher. Formanden og Captain rensede Ingemann/Heine 6/5 og sikrede PGA det første point. Bernhoft og Slapper pakkede Hornslet og Lønberg sammen og sikrede PGA det andet point. En match der kostede Lønberg sin elskede madkasse-driver. Bernhoft og Slapper er stadig ubesejrede og udgør efterhånden en legendarisk og historisk konstellation. Ohl og Kosakewitsch, en af Captains nye konstellationer, viste sig at være et snedigt træk. Unge Jørgensen og Laursen kom aldrig rigtig på tavlen og Ohl kunne lukke den match af med en smuk birdie på 16. hul til stillingen 3-3. Hyggelig fredag aften, med foursomes pairings, god mad mv., og Ryder Cup´en var i gang igen lørdag kl. 7.07.

Foursomes. MPGA´s yndlingsdisciplin. Nu PGA´s. Bernhoft og Raunstrup tog sig kærligt af Heine og Stakemann 2/1. Dubin og Kornerup fik vendt et truende nederlag til en 2/0 sejr over Gredsted og Laursen. 2-0 efter de to første foursomes. Bum. Lundgren og Jensen, eneste faste konstellation fra tidligere RC, leverede igen, og udraderede et af MPGA´s stærkeste kort, Ingemann og Jørgensen. Ohl og Kosakewitsch, sidste foursome, ned ad attende hul, mod mini-madkassen og HH, vigtig match. Et point ville bringe PGA foran 7-5 inden singles. Der blev leveret. Ohl og Kosakewitsch gjorde det igen, perfekt sejr og begge 2 for 2 efter 2 runder. Stærkt. 7-5 før singles. PGA vandt foursomes 4-2. Legendarisk resultat. Man kunne mærke MPGA´ernes nervøsitet under frokosten og samtidig PGA´ernes beslutsomhed, sikkerhed, ro, karma.

Singles pairings. Ud med Freddie og Kosakewitsch for at sikre de første point og for at tage sig af MPGA´s altid stærke kort; Finnemann og Heilmann (red. aldrig tabt en single). Trods Heilmanns eagle på 6. hul og føring mod Kosakewitsch, blev Heilmann langsomt, men støt savet midt over af en burning hot Kosakewitsch som på 16. hul kunne løfte armene, 3 point i RC for Kosakewitsch, sikker og stærk sejr over Heilmann og 8 point til PGA. Smukt. Jensen og Kornerup kæmpede i deres matcher mod Schradieck og Bjørn. Kornerup dog ikke mere end at han på 13. hul havde udraderet Bjørn 6/5 og sikret PGA det niende point. Schradieck trak Jensen helt op ad 17. hul, men hertil og ikke længere. Dejlig sejr til Jensen 2/1 og 10 point til PGA. Ohl var ude i en drabelig duel mod Lønberg med drama på 11. hul hvor Slapper uheldigvis kom til at forstyrre Lønberg under et slag. Men selv nye slag fra Lønberg fra samme leje, begge væk i rough, kunne ikke ændre det faktum at Ohl bare var for stor en mundfuld. Ohl kunne lukke af på 16. hul med 3/2 sejr. 11 point til PGA. 3 point i RC for Ohl. Stærkt. Raunstrup havde trukket sig selv op efter fredagens flop og leverede igen i sin single. Gredsted blev hapset 3/2 og Raunstrup sikrede PGA det 12. point. I den sidste bold havde Captain sat to af sine giftige spillere. Lundgren og Bernhoft skulle tage sig af Ingemann og Jørgensen. Lundgren vs. Ingemann er efterhånden en klassiker, mens Jørgensen for første gang skulle få ørerne i Bernhoft-maskinen. Vi manglede et halvt point for at den samlede sejr var en realitet. Lundgren og Bernhoft op ad 16. hul. Captain får en melding. Lundgren er dormie 3 oppe. Eufori... 12½ point. Sejren var en realitet. PGA havde vundet. Niende sejr til PGA. Ud af seksten. Lundgren lukkede sin match sikkert på 16. hul. 4/2. 13 point til PGA. Ingemann detroniseret. Renset af den ene PGA´er efter den anden. Denne gang af en af de største. Fløjet hjem fra New York. 3 sikre point til holdet. Stærkt. Bernhoft i den sidste match mod Jørgensen. All Square op ad 18. Jørgensen misser vildt put, hele vejen rundt i hullet, op, ikke i. Bernhoft med put for sejren, 2 meter, sikkert i. 1/0 sejr over Jørgensen. 14 point til PGA. Bernhoft leverede 3 point til holdet. Stærkt. 14-10 sejr.

Trofæet blev overdraget fra en kaptajn til en anden, denne gang til Captain som kunne dedikere sejren til hele holdet som under RC leverede en enestående indsats, kammeratskab, teamspirit, stærkt niveau, godt humør, sjov og ballade. PGA gjorde det igen. Vi beviste at vi er de bedste. Vi har udvidet føringen i den samlede stilling og vi har honnøren, æren, håneretten, trofæet. Vi kan nu se frem mod den syttende Ryder Cup i 2016 hvor vi er favoritter til at genvinde trofæet, hvilket vil være tiende gang vi tager det med hjem til PGA. Tak til holdet for en fantastisk weekend. Tak til PGA. Tak til MPGA for en god match. Vi ses til næste år.

/Captain


Barsebäck Golf & Country Club er ubetinget et af de bedste anlæg i Sverige og er for fjerde gang venue for Ryder Cup´en.

Fourballs afvikles på Masters Course, Foursomes på Donald Steel Course og Singles på Masters Course. Begge baner er en kombination af park/links.

Den samlede stilling i Ryder Cup´en før denne sekstende udgave er 8-6 i PGAs favør. MPGA er forsvarende mestre efter sidste års sejr og retainer trofæet i tilfælde af, at matchen ender uafgjort.

 

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER