PGATOUR99 Top Bar

RESULT

F. Ohl vinder British Open 2022 efter en legendarisk afslutning på Turnberry.

S. Jensen ankom til Skotland som forsvarende mester. Corona havde gjort at vores fantastiske forening havde været på rejse-stand-by siden 2018 hvor vores australske mate havde mestret Cruden Bay, Trump International Aberdeen og Royal Aberdeen, og med en helt ufattelig stærk 74 netto på sidste runde, fik skubbet den lille mand fra Vedbæk ned på 2. pladsen. Med andre ord, F. Ohl havde noget unfinished business han skulle rette op på.

15 gæve gutter meldte deres ankomst til det formentligt mest eksklusive og dekadente overflødighedshorn af et lysekrone-mekka på den skotske vestkyst. En legendarisk lokation, hvor tidligere store slag om The Claret Jug var blevet ført. Og dekadence gennemsyrede dette vanvid af et amerikansk gulvtæppe-helvede fra start til slut. Maden var ikke helt i top, men til gengæld var den dyr! Spaen excellerede, også nu hvor vandtemperaturen i egen bruser led af en svær manisk depression. N. Kosakewitch svingede sin skotske Panda counterpart forbi det lokale marked og fyldte 1. salen op med 'kaner pilsnere, og verdens største pose chips. Men det var ikke en party skulle det vise sig.

Efter lidt tumult på 1. tee på den sagnomspundne Ailsa Course blev 1. bold sendt afsted, ud i hvad der skulle vise sige at være ubetinget top 2 af de mest ekstreme runder rent vejrmæssigt, som foreningen til dato havde oplevet. ”Horisontal rain” og 35 m/s splittede feltet totalt allerede på 1. hul, hvor A. Bernhoft fik brug for de modificerede mellemtings-regler som The Board i stor manér havde gennemtrumfet til B.O.
A. Bernhoft sluttede førstedagen på en svag 12. plads. Var dette et tidligt kollaps fra den evige to'er?

Netop ankommet fra 4 runder i Paris-omegnen lagde F. Raunstrup ud med en velsmurt driver, og en halvtynd putter. Kombinationen kunne dog sende ham rundt til at indtage 1. pladsen efter denne ekstremt våde og windy runde golf.

Totalt gennemblødte fandt PGA vej til baren på det mondæne kanerpalads, og middagen blev afsluttet med nok en af verdens bedste Kahoots.

Royal Troon, dag 2.
Regnen havde fortaget sig over natten og efter at have plyndret en af verdens absolut lækreste golfshops, blev de efterhånden garvede halvskotske mestergolfere sendt afsted på en af de absolut bedste baner vi har spillet i vores fine traditionsrige forening.

9 ud, 9 hjem, The Postage Stamp og The Railway skulle besejres. Efter gårsdagens kamp mod vejret havde feltet nu små 18 slag fra top til bund, og vores formand havde et par hårde dage på kontoret.

U. Jonsen, der dagen inden havde spillet rigtig golf, måtte også kæmpe imod bunden af feltet, Kosakewitch, Langfeldt og Toft.

Freddie og Raunstrup lagde sig efter dagens kongerunde i spidsen af feltet, og med Andreas i tidlig flyver var førerbolden efter dagens runde klar. Freddie og Raunstrup lå med et par slags afstand ned til den altid giftige hunter F. Ohl, og en stor überraschung bredte sig igennem feltet da RØSS indtog den sidste plads i en super førerbold.

Ailsa, sidste runde.
Det stod hurtigt klart at F. Raunstrup klart er en bedre hunter end farmer. Putteren var kort på ALLE huller, og matchen skulle afgøres mellem Freddie og Ohl. Men dette skulle ikke holde stik? A. Bernhoft havde med en super bagni i PAR, lagt sig helt til rette inde i klubhuset hvor han kunne nyde sin 12 punds lager. Freddie viste svaghedstegn da han chippede i å på det uhyggelige 16. hul.

Den lille mand fra Vedbæk (der altid er så heldig) havde drænet sin første fugl på det flotte 6. hul. Tre caddier klappede ihærdigt da Ohlsen tager hulkant ud for hio på 11. hul. Der var noget i gang nede i de små korte arme. Men det absolutte højdepunkt af moment udspiller sig på banens sværeste hul, 16. Ohl buldrer sin heldige driver langt midt ud i anlægget. Med et perfekt 7-jern i modvind lægger han den uhyggeligt godt op til en 5 meter, og sætter den hårdt i bagkant. Dette er hvad legender er lavet af, og intet kunne holde de små korte ben tilbage. To solide pars cementerede dette års Champion Golfer, vinderen af British Open 2022, ohøj og salut for vores alles Top-Suppleant, F. Ohl. Kæmpe tillykke og velkommen til toppen af ”Tour Victories” ranglisten. Med Formandens præstation i det skotske skal Ohl nok ikke være alt for nervøs for at miste denne placering i år. 32 sejre!

Bernie spillede en solid links hypper, og indtog atter pladsen som den allerbedste af alle taberne. Det skulle vise sig at Andreas' første hul i B.O. formentligt banede vejen for et trin ned af podiet. Andreas ser uhyggeligt velspillende ud, og lægger sig klart i det lune sving i dette års Tour.

Freddie indtog podiets sidste trin. Med wire to wire fugl på 17/18 på Troon og en sengetid der kunne imponere selv Siegfried und Roy, havde vores fyrtårn af en Nordsjællænder nok forventet at flyve hjem med guldet. Men Freddies mental coach må atter en gang sende en kreditnota. Freddie vakler lidt mellem top og bund, men kan han holde momentum på Rungsted går han en flot efterårssæson i møde.

MG, Røss, Jensen og Maddie indtog, lige efter Raunstrup, bunden af præmierækken.

U. Jonsen viste atter flotte takter. Hvordan dette golf-gadekryds har formået at få styr på sit spil, og levere flotte scores med den største deceleration en putter har set til dato, er et mirakel.

O. Damsbo's notoriske gokkeskade sprang desværre op på 1. runde, og han måtte følge med fra rumman.

En kæmpe tak skal lyde fra alle deltagere til det gamle Board for at have strikket en vidunderlig og anderledes tur sammen. FEDT at i gider bruge tid på at give os så fede oplevelser.

Vel mødt på Rungsted Galfklub d. 25 juni kl 13.50 til PGA Classic, hvor de to 2960 ikoner Jonsen og Bernhoft har taget stafetten som matcharrangører. Præmierne bliver insane, bonus-Jonsen har lagt lidt til side.

The Custodians

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER