PGATOUR99 Top Bar

RESULT

Med en margin på 3 slag, i 72 netto, vandt Ginsborg sin attende toursejr i karrieren, og sin første sejr i indeværende sæson.

MG satte alle godt og grundigt på plads med en 72'er netto, og vandt således med en margin på 3 slag ned til Freddie på andenpladsen. Det var MG's første toursejr i indeværende sæson og med sejren avancerer MG til tredjepladsen på OoM, kun 150 kr. fra hans sædvanlige andenplads. Stort tillykke til MG der kunne fejre sejren på sin fødselsdag.

Freddie sikrede sig andenpladsen i The International, med en 75'er netto og generobrede således andenpladsen på OoM. Samtidig betyder det, at Freddie nu har en mulighed for at vinde tour'en i indværende sæson hvis han virkelig leverer til TPC. Ohl kom i klubhuset med 76'er og tog sig af den sidste plads på podiet, hvilket betyder, at Ohl for første gang i et årti, må se sig selv henvist til næstsidste bold til TPC og uden chance for at vinde tour'en.

Den førende på OoM, Maddie, leverede for første gang i efteråret et skuffende resultat, og kom i klubhuset i 78 netto. Det rakte kun til en sjetteplads. Maddie holder således muligheden åben for at blive hentet på OoM til årets sidste turnering, TPC. Men der er skal mere end et mirakel til for at Maddie ikke for første gang skal lade sig hylde som vinderen af The PGA Tour. Maddie vandt i dag, mandag, World Match Play finalen over Damsbo med knusende 6/5 og tjener således yderligere 200 kr. på OoM. Det betyder, at Freddie har 1.000 kr. op til Maddie, mens at MG har 1.150 kr. op til Maddie. De har dog begge en teoretisk mulighed for at hente Maddie.

Freddie skal vinde TPC og lave mindst en closest to the pin og samtidig skal Maddie være uden for penge og Ohl, Bernhoft og Raunstrup må ikke forværre deres average på Fall Finish (sker det vil Maddie formentlig holde sigi de pengegivende placeringer på Fall Finish og Freddie vil så skulle vinde begge closest to pin for at have en chance).

MG's chance for at vinde må siges at være noget usandsynlig men kan teoretisk lade sig gøre hvis han vinder TPC og begge closest to the pin (eller ender nr. 2 på Fall Finish hvilket kræver at alle dem der ligger foran forværre deres average med dårligere placeringer i TPC, og at Maddie bliver nr. 11 eller dårligere) og Maddie skal være uden for pengene (og Ohl, Bernie og Raunstrup må ikke forværre deres average på Fall Finish). I det scenarie ender MG og Maddie med lige mange penge på OoM, og World Rankings bliver således afgørende. Her har Maddie et langt bedre average end MG, og det vil derfor kræve at Maddie bliver nr. 14 eller dårligere til TPC (hvilket i sig selv kræver at der er mindst 14 der stiller til start i TPC).

Præmiepenge kan også komme fra Fall Finish, men her ligger både Freddie og MG dårligt placeret, så der skal meget til at de ender i pengene der, men det er teoretisk muligt.

Under alle omstændigheder bliver det spændende til TPC, hvor hele sæsonen bliver afgjort, og hvor vinderen efterfølgende hyldes til Champions Dinner.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER