PGATOUR99 Top Bar

RESULT

Ti tourspillere stillede til start i CCC på Rungsted. De førende på Order of Merit var naturligvis at finde i feltet, men også gamle garvede tourspillere havde sat deres orlov fra tour'en i bero og meldte sig ind i kampen om en toursejr på Rungsted, herunder Jonsen, Juul og Bomhoff.

Jonsen startede som lyn og torden og lagde sig i spidsen af turneringen efter kun få huller. Det gav genlyd ud til de medlemmer der måtte sidde på pinden og følge med på Gamebook. Men Jonsen måtte ligesom Juul sande, at det er svært at levere et resultat hvis man kun spiller en enkelt gang hver sæson. Ohl og Dubin overtog hurtigt, og som forventet, føringen på leaderboarded skarpt forfulgt af Mike, Tuck og Bomhoff. Efter 14 huller tegnede der sig et billede af, at vinderen skulle findes blandt Ohl og Dubin der lå side om side i toppen.

Men dagens historie er PGA's svar på historien om David og Golliat, om Norge mod Brasilien, om Fabien Barthez og Linda Evangilista, om den grimme ælling. Historien om, hvordan en total outsider uden en runde under bæltet i 1½ år, med ild i øjnene og PGA på brystet overraskede alle.

Bomhoff havde virkelig fået det rigtige ben ud af sengen på dagen. En mail til bestyrelsen inden runden om at Bomhoff følte sig skarp i det gear han havde til hensigt at stille op i indikerede, at manden var klar. Efter 14 huller havde Bomhoff allerede overrasket alt og alle ved at bide sig fast i toppen, kun nogle få slag fra Ohl og Dubin, men det stoppede ikke der.

Bomhoff leverede en fuldstændig vild afslutning med birdies på 15., 16. og 18. hul, bagni i par, og kom således i klubhuset med en 74'er netto. Bomhoff havde sat alle forhåndsfavoritterne på plads og kunne således fejre sin 3 store triumf på tour'en. Bomhoff der ikke har vundet en turnering siden 2001, avancerer med sejren til en 8. plads på Order of Merit og en 3. plads på World Rankings og kandiderer således til en sikker plads på Ryder Cup holdet hvis han kan holde niveauet bare nogenlunde.

Ohl sikrede sig med 75 netto andenpladsen og udbyggede dermed sin suveræne føring på Order of Merit. Freddie fik spillet sig fint tilbage i turneringen efter et grimt hul før turnet, og tog sig af den sidste placering på podiet, med 79 netto. Dubin, Mike, Tuck, Damsbo og Dessau sikrede sig til øvrige pengegivende placeringer, i den rækkefølge, Mike med en eagle på dagen.

Stort tillykke til Bomhoff, flot spillet, velfortjent og dejligt at se der stadigt er ild i øjnene, hos nogen. Bomhoff sikrede sig i øvrigt med sejren sin debut i den eftertragtede Plantation Course Event (2018).

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER