PGATOUR99 Top Bar

PHOTOS



RESULT

I legendariske St. Andrews, på hhv. Castle Course, Jubilee Course, New Course og Kingsbarns, udspillede der sig et sandt drama, da PGA for fjerde gang i historien besøgte de britiske øer for at afvikle British Open. Tre prominente tourspillere har tidligere vundet turneringen (red. Ginsborg, Bernhoft og Lundgren, sidstnævnt tillige i et sandt drama i 2014, i direkte duel mod Ohl, hvor Ohl som bekendt slog sit drive ud på taget af en mindre bygning lige udenfor fairway, på N. Berwicks 18. hul).

Under British Open 2016 var én mand på alles læber, efter de 3 første runder og dybt inde i finalerunden på Kingsbarns. Damsbo førte turneringen fra start og næsten til slut. Damsbo gik således nogle suveræne runder på Castle, Jubilee og New og holdt spillere som Bernhoft, Kornerup, Ohl, Freddie, Kosakeswitsch m.fl. bag sig. Selv på Kingsbarns holdt Damsbo fast i sin føring hele vejen indtil 17. hul, turneringens enoghalvfjersenstyvende hul, hvor Damsbo fik lavet en meget uheldig og ekstrem dyr  femtelbogey, en 9'er. Raunstrup, der havde ligget og luret, og langsomt spillet sig frem igennem feltet, runde for runde, med hæderlige scores, efter et middelmådigt resultat på Castle, havde i den grad fået det rigtige ben ud af sengen til finalerunden, tirsdag, på Kingsbarns. Raunstrup angreb anlægget og holdt sig omkring banens par næsten hele runden. På 17. hul indhentede Raunstrup således Damsbo, og førte med 2 slag op ad 18. hul. Med en kølig approach til 18. hul, over den dybe å, og sikkert midt på pladen satte Raunstrup trumf på en enestående runde, 72 netto (75 brutto), og efterlod Damsbo i en umulig situation, hvor en hole-in-one, på 18 – par 4, var kravet for at vinde. Damsbo holdt trods alt fast i 2. pladsen, men vil nok ikke glemme sin 9'er på Kingsbarns 17. hul, indenfor den nærmeste (eller fjerne) fremtid. Stort tillykke til Raunstrup, stor triumf, stor sejr (findes vel ikke en større enkelt turneringssejr i PGA). Raunstrup skriver sig ind i historiebøgerne som én af fire medlemmer der har løftet dette helt specielle trofæ. Med til historien hører, at Raunstrup få uger forinden førte Scandinavian Masters fra start og indtil 35. hul, hvor Raunstrup, fuldstændig som Damsbo, lavede en 9'er, hvilket kostede ham den grønne jakke, som Ohl i stedet kunne iføre sig.

Tak til alle medlemmerne for en fuldstændig fantastisk tur og turnering i St. Andrews, hvor Kingsbarns, top 100 bane i verden, virkelig var prikken over i'et på endnu en stor oplevelse med PGA.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER