PGATOUR99 Top Bar

RESULT

Vinderen af World Match Play finalen anno 2015 skulle i år findes efter dramatiske 36 hullers spil. Ikke overraskende stod finalen mellem de to førende spillere på Order of Merit; F. Ohl & P. Lundgren, som dog begge havde haft en hård og krævende vej til finalen (se WMP results).

Finalen skulle afvikles på Simons GK og de to kombattanter lagde begge for, i lettere shaky stil - der var også meget på spil - da vinderen ville opnå et nogle hundreder kroners forspring inden TPC.

Ohl fandt hurtigst melodien og kunne konstatere at det stod 1 up efter forni - og denne føring skulle han udbygge, da stillingen efter 15 huller var 3 up med 3 - altså dormie for mesterskabet. Simons blev i dagens anledning spillet omvendt, således at A fungerede som de sidste ni, så de sidste tre huller, var 7,8,9 (en væsentlig detalje i denne fortælling). Ohl tænkte ”jeg skal bare lave én par ind, så er WMP 2015 min og Lund kan  tage hjem til sin lille patetiske lejlighed og se ind i sit køleskab, hvor der er intet, for han er en latterlig taber”...  tænkte Ohl helt sikkert...

Par 5 hullet 7 skulle give Ohl et 2m putt op af bakke, for sejren. Trukket til venstre. 8. hul, begge på i to. Ohl efterlader sig selv med en meters penge, ganske lige, brændt ved at slå den ud af breaket. Nu har tvivlen forplantet sig betragteligt hos Ohl, og Monty er desuden begyndt at spille god golf, så da der skal slås ud på 9(18) er det ikke med Ohl som favorit, på trods af at han er én up. Da det samtidig er blevet tusmørke - vi gik ud kl. 14:00 - men human rain delay er 8 min over hver ball -  gør det ikke hullet eller omstændighederne lettere. Begge slår i bunkeren til venstre, Ohl kommer op kort, Monty med et fantastisk slag op til 5 meter. Ohl putter kort, Monty to-putter, hvilket giver Ohl et 3 meter for sejren (igen igen). Men ikke overraskende -  Ohl brænder og matchen er A/S.  Det aftales at der skal spilles omspil på 10., på det tidspunkt i næsten bælgravende mørke. Monty slår ud (han har jo lært at spille i mørke af Earl Woods og ved at slå bolde på rangen i Hørsholm om vinteren) og sender et smukt 6 jern af sted, som ingen vel at  mærke ser, og føler sig godt tilfreds. Ohl klånker den ud, og kalder at den nok er i søen.  Lund melder ud at det ikke er en god måde at vinde eller tabe på, foreslår at de tager en re-match i stedet. Ohl er hurtig til at acceptere. En dramatisk match ender med en sur mand fra Vedbæk, der drøner hjem og sværger sin putter til helvede. Lund sidder roligt i sin gulpladeslæde og høre John Farnham ” You’re the Voice” – gotta love it.

Re-match skulle finde sted på KGK -  for at fordele chips ligeligt mellem de to duellanter. På en fantastisk sommermorgen, hvor alt stod i zenit – slog de to finalister ud på 1. og med et fantastisk chip bringer Ohl sig én up (igen) . Udsigten på 3. hul var blændende smuk og golfen var god - par indtil fjerde for begge og matchen var A/S.  På 5. slår Ohl i roughen, finder bolden og henter sin bag, for så ikke at kunne finde ballen igen. En meget dum fejl, der kun kan indskærpes over for alle de mange tusinder af læsere af dette referat; læg altid en markering ved din bold i roughen. Ikke overraskende bliver Ohl ked af det og taber de næste 2 huller. Monty er i gang med en længere forklaring om hvordan man indtager det globale marked for sports apps - så der er en super dynamik i bolden… 

Finalisterne vender i 2 up til Monty, men da han taber 10. er matchen igen meget lige. 11. hul bliver vendepunktet, Ohl går aggressivt efter en birdie og Monty redder en god par, hvilket giver momentum tilbage til Lund, der laver par de næste 3 huller og bringer sig 4 up med 4 og spille. På 15. har Monty et let putt for par, hvortil Ohl resignerende siger; put me out of my misery. Men nej - Lund brænder og matchen skal nu ned af 16. Lund begynder at tænke i scenariet fra Simons, og vælger derfor at slå et slicet 6 jern direkte i et uspilleligt leje -  hullet er tabt på stedet og nu skal den ned af 17. med 2 for 2.

Ohl prøver at gå efter den i sit tredjeslag - en super 3 wood, der desværre sejler ned i hazarden bagved 17.  Lund lægger sig op i regulation og får en sikker par og vinder derved 2015 WMP.

Hvilken bedrift og hvilken match - The duel in the sun i PGAtour99 regi...

Tak for du gad læse med Ohl :)

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER