PGATOUR99 Top Bar

RESULT

Fjorten tourspillere stillede til start på Simons til Nordsjælland Open. På en smuk sommerdag, hvor anlægget stod helt fantastisk og spillede meget svært med rough til hoften, slog den tidligere dobbelte mester og hjemmebanefavorit Kornerup til, endnu engang. Kornerup følte sig som altid godt tilpas på Simons og flyttede den rundt midt i anlægget hele vejen rundt, en opskrift som mange af de øvrige tourspillere ikke formåede at følge.

På forhånd var Nordsjælland Open Ohls helt store mulighed for at spille sig afgørende foran sine nærmeste konkurrenter med fraværet af formanden og Jensen. Ohl leverede en fin runde i 79 netto men måtte trods alt se sig slået af formstærke Raunstrup der startede som lyn og torden med 2 tidlige birdies. Raunstrup kunne dog ikke holde fast på de sidste 9 huller og kom i klubhuset med 78 netto, som dog var nok til endnu en andenplads.

Kornerup kunne således med 77 netto løfte trofæet som vinder af Nordsjælland Open 2015 og kunne samtidig skrive sig ind i historiebøgerne med tre sejre i samme turnering. Kornerup vandt Nordsjælland Open i 2001 og 2012 og har nu fem toursejre på sit CV, heraf de tre på sin hjemmebane.

Slapper, som vi ikke har set siden de to sidste turneringer i 2014, viste giftig form trods meget lidt golf i 2015 og sikrede sig med en fin 80 netto fjerdepladsen, foran Freddie ligeledes med 80 netto, og som endelig fik et hæderligt resultat med hjem fra en PGA turnering.

Maddie, Dubin og Damsbo stod for de sidste placeringer i pengene, i den rækkefølge, og Maddie vandt tilmed en closest på A6. Closest på B1 udgik, da ingen formåede at ramme green.

Ohl's tredjeplads var dog nok til at Ohl rykker foran formanden og Jensen på Order of Merit. Dette skyldes også, at der er udbetalt præmiepenge for World Match, bortset fra kr. 200 til vinderen af semifinalen i nederste halvdel af lodtrækningen (Damsbo vs. Ohl) og kr. 200 til vinderen af finalen. Ohl er rykket op foran Jensen på Order of Merit og Monty ånder Jensen i nakken, kun 50 kr. efter. Formanden og Ohl er begge stadig med i WMP, Ohl med mulighed for at indtjene yderligere kr. 400 og formanden med mulighed for at indtjene yderligere kr. 200. Hårde odds for Jensen som har vundet intet mindre end 4 turneringer i indeværende sæson.

Det hele er således spidset til i toppen, i kampen om den samlede sejr, og det bliver uhyggelig spændende at følge udviklingen til årets sidste to turneringer på hhv. Falsterbo og Rungsted. Det er tilsvarende tæt mellem 8 spillere på Order of Merit i kampen om 4-11 pladsen. Intet er afgjort på nuværende tidspunkt, heller ikke de eftertragtede placeringer der giver direkte adgang til Ryder Cup'en mod MPGA i september.

Tour'en holder nu 1½ måned sommerpause, indtil vi igen drager nordpå til det svenske, til fantastiske Falsterbo den 14. august 2015. Vi glæder os til at se alle medlemmerne efter sommerferien.

Rigtig god sommer!

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER