PGATOUR99 Top Bar

PHOTOS



RESULT

Med afgang fra et blæsende og for årstiden ALT for koldt DK drog bestyrelsen afsted til første etape af Scandinavian Masters. Fuldstændig som vi plejer, skulle den golfmæssige del afvikles på Tylösand, og HGK's fabelagtige golfanlæg, men som noget nyt, skulle den sociale del af arrangementet foregå på Hotel Tyllebæk og ikke Grand hotel - en forandring der skulle vise sig ekseptionelt velkomponeret. Efter en hyggelig middag i klubben -  hvor Freddie aka Barberen fra Sevilla, lige nåede med, efter en stabil træningsrunde på 36 huller på Barsebäck -  blev der hurtigt gået til stålet. Store fadbaser blev serveret og Crille fik fint tømt hvad der var af leftovers fra middagen, så alle var i højt humør. Der blev også meldt om stor spil fra banen hvor Siegfried und Roy havde valgt at nappe en træningsrunde på Södra for at lære hinanden endnu bedre at kende

Tyllebæk synedes allerede ved første øjekast af et sted der virkelig var designet til PGA og golferen – nestled in i den dybe Tyllösand skogan, lå hotellet klods op af Norra Banan og skabte med sin yndige og intime placering et perfekt værested for 12 kræsne PGAere.  Hver Stuga var indrettet med 4 dobbeltværelser og et fællesrum med et velfungerende køkken. Dette blev hurtigt lavet om til en festsal -  Kus Kus og Ohl havde blandet for en tus - og kom med kolde bajere, en lækker playliste fra Spotify, hvidvin, chips og et dæk kort til poker - we were in PGA heaven. Der blev stillet stole op udenfor, så der kunne chippes -  og så skulle der naturligvis spilles golf. Ti mand fattede lidt redskab og så trillede vi ned med bajer og lunter til signature hullet 16ende på Norra - og gad vide om det skulle give en forsigtig indikator på hvem der ville løbe med årets første major. Svaret var klart - ingen var rigtig skarpe - bolde fløj i øst og vest - Røss lignede op mod Nord Lapland og hookede sin 7 til Helsingør - det totale resultat var vel en 34 baller og én på green. Det var Raunstrup - og for det fik han vel stort set hele turen betalt (vi boede meget billigt). Men sjovt var det - og mindende alle om vores 21 bold på Formby for et par år siden - heldigvis blev vi ikke stoppet denne gang :)

Jensen holdt alle kørende på Poker bordet til de lyse timer -  og selvom Maddie heltiden lagde ALL IN ( for at komme i seng) blev han ved med at vinde -  men det blev vist hans advokat der løb med totalen og kunne gå smilende til køjs i den halvmeter brede enkeltseng. Freddie valgte at sove i fællesrummet, da Crille snorkede mere end hvalros der bliver taget med kejsersnit, så den vælger Freddie nok ikke en anden gang…

Kl.06:00 blev der serveret klassik svensk frukost og folk var klar til 36 hullers drømmegolf - i blæsevejr, that is - det blæste en halv pelikan og der var mørke skyer, så folk stod godt pakket ind i huer, handsker og fuldt regngear - ikke lige hvad man kunne forvente at årets første officielle sommerdag.

Men spillet kom i gang og med fuldstændigt strålende arbejde fra Suppleant Supleanten A. Bernhoft, der i sit fraværd i stedet havde brugt oceaner af tid på at hjælpe alle i gang med  golf app. Gaybook - eller var det Gamebook? Det gjorde at vi alle kunne følge med i et LIVE leaderboard og det var sgu stærkt – specielt når man kunne se at Jensen, en af de absolutte forhåndsfavoritter var i +12 efter 4 - havde nerverne endelig indhentet den ellers så sejrsvante Hr. Jensen? Stort tak til Berni for at demonstrere hvor meget værdi man kan tilfører PGA, når man ikke er fysisk tilstede - lad det være en inspiration til alle :)

Til frokosten mellem de to runder skulle der gøres status og her var det nogle nye navne der dukkede op af hatten - Crille G havde lagt sig i førerbolden i en 80 netto sammen med Claes Langfeldt, som i 75 havde lagt sig i spidsen af turneringen - dette til trods for at han skulle støve sin golfbag af mellem flyttekasser og håndvægte (som tydeligt ikke var blevet brugt flittigt ;). Jensen og Ohl var overraskende langt tilbage - mens Raunstrup, Oliver og Kuss kun var et par slag fra toppen - der var lagt op til en uhyre spændende afslutning!

Så skete der jo det der altid sker i PGA,  vi skulle have en lille smule drama -  vores nye tech indtog (red. Gamebook) havde givet Crille 28 slag i stedet for de faktiske 26 han havde på banen - skulle han diskes? var Gambook i virkeligheden den store synder? havde Berni en finger med i spillet og hvem skød egentlig John F Kennedy? Spørgsmål som disse farede rundt i luften mens Crille gik forvildet rundt med en lunte i munden og spurgte hvorfor de på Maxi kun havde cheeseburger med brioche boller...

Heldigvis blev det hele løst i en meget fordragelig stemning - Crille byttede plads med Oliver i førerbolden og modtog 2 strafslag - det skulle vise sig kun at have kosmetisk betydning, for det endelig resultat for Crille - men stor cadeau til Crille for selv at gøre opmærksom på hele situation, en rigtig golf gentleman, er han ham Gregers Gregersen (blup).

Raunstrup viste sig hurtigt at være den mand der skulle være den største trussel til Monty, og der blev råbt haps haps fra alle ender af Norra banan. Claes faldt fra hinanden, mens Dums efter en forrygende start med en Eagle på første på sydbanen, var for svingende til virkelig at kunne løbe med det hele - også selvom det blev til back to back birdies på 15. & 16.

Podiet blev med Oliver på 3. pladsen, Raunstrup som runner up og Monty på førstepladsen - hans første ”rigtige” Scandinavian Masters titel - den 29 af slagsen. Monty har nu hentet Ohl på andenpladsen og er kun 350 kr. efter Jensen på førstepladsen - med 3 turneringer og WMP tilbage af sæsonen. Alt er med andre ord åbent i toppen - Raunstrup har lagt sig frem på en sikker fjerdeplads, men det er tight i midten feltet og de afgørende RC pladser.

Hold da op en sæson og hvilken tur vi havde til SM i år. PGA er fantastisk og det fik vi der deltog i SM i år virkeligt mærket på krop og sjæl .

Hurra hvor det går!

Vi ses til Nordsjælland Open d. 29. juni.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER