PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



PHOTOS



RESULT

Efterårssæsonens anden halvdel, for første gang afviklet efter Ryder Cup, indledtes på Simons Golf Club, til den traditionsrige Nordsjælland Open, som kun er blevet vundet af tre spillere der ikke har/havde hjemmebane på Simons (red. Dubin, Ohl & Troels-Smith). Blandt Simons medlemmer er Nordsjælland Open blevet vundet af Røss, Korne, Monty, Kus, Mike og Jensen.

Jensen var således blandt favoritterne til at vinde og dermed genvinde titlen fra 2011, ikke mindst på grund af Jensens form i indeværende sæson, med 2 turneringssejre og en placering som nr. 4 på Order of Merit.

Monty var naturligvis også en af de helt store favoritter. Monty har vundet turneringen tre gange tidligere og er aktuel 1'er på Order of Merit og World Ranknings.

Endvidere var Ohl, som har vundet turneringen to gange tidligere en af de helt store favoritter, ikke mindst fordi det før Nordsjælland Open stod klart, at Ohl var tvunget til at lave et godt resultat hvis en samlet sejr skulle være inden for rækkevidde inden Copenhagen Open.

Endeligt var Damsbo en outsider til tage titlen, den forsvarende TPC champion og nr. 3 på Order of Merit, som for alvor kunne spille sig ind i kampen om den samlede sejr.

Femten medlemmer havde meldt klar til start, men pga. af sene afbud fra tre, stillede tolv mand til start i Nordsjælland Open, herunder naturligvis alle spillerne i toppen af Order of Merit, som kæmper om den samlede sejr. Toft måtte desværre gå af efter 9 huller pga. en skade i ryggen.

Damsbo kom skidt fra start med nogle tidlige dobbelt bogeys, og fandt aldrig helt rytmen. Monty kæmpede med sin putter, trods green in reg på stort set alle huller, og måtte tage den ene bogey efter den anden.

Jensen spillede fint, men lavede nogle fejl som blev omregnet til firedobbelte bogeys, men der sneg sig også pars og birdies ind på kortet og der blev således holdt nogenlunde sammen på det.

Ohl spillede også fint, men kæmpede for at få pars ind på kortet på alle huller.

De fire førende kæmpede en indædt kamp, og kun Damsbo måtte give sig og se i øjnene, at forventningerne ikke blev indfriet til Nordsjælland Open. Damsbo blev henvist til 7. pladsen. Monty, som fik pyntet lidt på runden på de sidste 5 huller, måtte acceptere en femteplads. Hermed var der åbnet op for avancement for Ohl og Jensen, i deres jagt på at hente Monty. Ohl og Jensen kom begge i klubhuset med en 77'er netto, og vinderen blev fundet ved de bedste sidste 3 huller. Ohl blev således igen nr. 2, og har ikke vundet en turnering siden Åbningsmatchen, men 2. pladsen var nok til at Ohl nu kun er 50 kr. fra Monty på 1. pladsen.

Jensen trak sig igen sejrridt ud af en tæt match og kunne løfte sit tredje trofæ i indeværende sæson som vinder af Nordsjælland Open 2014. Jensen har i 2014 fordoblet sine toursejre inden for seneste femten år og jagter nu for alvor den samlede sejr i 2014.

Freddie leverede en super runde i 78, med back to back birdies på 7. og 8. og sikrede sig en fornem tredjeplads til Nordsjælland Open og et avancement til 7. pladsen på Order of Merit. Dubin tog sig af fjerdepladsen og ligger nu isoleret på 5. pladsen på Order of Merit. Slapper startede som lyn og torden og lignede tidligt i matchen en sikker vinder. Desværre betød en skade, at han ikke kunne holde fast på bagni. Slapper sikrede sig dog en fin sjetteplads. Røss tog sig af den sidste pengegivende placering, 8. pladsen.

Sæsonen bliver som bekendt afgjort til Copenhagen Open d. 25. oktober. Damsbo er principielt blevet hægtet af kampen om den samlede sejr, men kan dog teoretisk set vinde. Jensen ligger til at vinde Fall Finish og således på papiret kun 350 kr. fra Monty på førstepladsen, men derimod, igen på papiret, 400 kr. fra Ohl, hvis Ohl bliver nr. 2 på Fall Finish. Ohl må på nuværende tidspunkt antages at være favorit til at vinde sæsonen. Ohl er på papiret nr. 1 på Order of Merit, da Ohl ligger til at blive nr. 2 på Fall Finish mens Monty får svært ved at slutte Fall Finish i top 3. Monty skal derfor blive bedre placeret end Ohl til Copenhagen Open for at vinde Touren, med mindre de begge slutter uden for top 8, hvorved det må antages, at Ohl rykker ud af top 3 på Fall Finish. Det bliver en uhyggeligt spændende førerbold; Monty, Ohl, Jensen og Damsbo, hvor alle 4 kan vinde. En closest to the pin kan ende med at blive udslagsgivende.

Stort tillykke til Jensen med sin tredje toursejr i indeværende sæson. Jensen og Monty kan med en sejr til Copenhagen Open begge skrive sig ind i historiebøgerne som den første spiller der vinder 4 turneringer i løbet af én sæson.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER