PGATOUR99 Top Bar

RESULT

To spændte kompetanter var mødt op til Finalen i WMP 2014 - Damsbo med en nærmest urørlig aura, efter hans 7/6 sejr over første-seedede Ohl.

Damsbo startede med lyn og torden; par, par, par, bogey, par, chip i på 5., banens absolut sværeste hul. Ikke så ringe en start. Den blev så fulgt op med en birdie for at være til par og 4 up efter 6.

Damsbo bliver en uhyggelig god mand at have med til Ryder Cup kan jeg kun sige. Men så kom regnen - som kaldet fra oven - og det gav lidt tilbage til den halvblege svensker, der med en god par på 7 og 8 fik en enkelt tilbage. Niende blev delt - så der blev gjort halvvejs status i 3 up til O. Damsbo.

Damsbo så på dette tidspunkt urørlig ud - straight drives, solid chipning og fantastiske putts. Så sugede han en lunte på hvert hul og havde et par bjørnebrøl der var nok til at ryste den sidste selvtillid ud af enhver modstander. Men var det nok...

Tiende blev delt i pars. Og så skete det - den gamle Odessey putter, som er bukket og bøjet syv steder, viste sit sande værd. 3-6 meter putts på 11, 12, 13, 14 og 15 fik fuldstændigt detroniseret den gode Hr. Damsbo, så ned af 16. var matchen kun 1 up til ham.

Monty slog den ind til 3 meter for birdie. Damsbo ligger kort i 2 foran bunkeren og slår så et chip (à la Tigers chip på 16. på Augusta) - flop slag over bunkeren - et hop i frenchen, bruger bakken ned mod hullet, og er kun få centimeter for at hole ud for birdie...

Imponerende. Men da Monty så smider den i for fugl, er matchen A/S.

Syttende havde en sitrende nerve. Damsbo slog sit første dårlige drive ud i roughen, et forsigtigt hug ud af høet og sit tredje slag op kort. Monty var på efter tre forrygende slag; manden har jo ingen nerver (det er så skønt selv at skrive disse referater ;)

Damsbo, måske for første gang, grebet lidt af omstændighedernes alvor, duffer sit chip og kommer på green i 5 og to-putter. Monty meget nonchalant, putter sit birdie putt to meter forbi, men redder par og bringer sig dormie 1 up.

Attende ender i samme scenarie, med Damsbo i bunkeren i 3 og Monty ligeså. Damsbo kommer op og to-putter, og med to sikre putts vinder Monty WMP for 4. gang i karrieren.

En super match - hvor alle huller fandt sin vinder. Spillet var virkelig en finale værdig - det havde været dejligt hvis man havde set nogle PGA spectators derude - det må blive næste år :)

Stort tillykke til Damsbo for en flot turnering - med det spil skal det nok blive til en WMP sejr i fremtiden.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER