PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



PHOTOS



RESULT

En noget amputeret PGA forsamling, tællende kun 10 mand, var mødt op (i strålende humør) på Tylösand Södra’s smukke anlæg. Klokken var 0650 og foran lå der ca. 12 timers golfunderholdning fra den øverste skuffe. Begge sløjfer er af den højeste klasse - naturligvis med Norra som kronen på værket, rated sjette bedst i Continental Europa af Golf Digest - og satte rammen for PGA tourens første Major; Scandinavian Masters 2014.

Før spil hører det sig jo traditionen til, at Hotel Grand Hotel Halmstad skal frekventeres - og det blev det så sandeligt også i år. Nogle kom fra en inspirationtur til Nordea Masters og med en runde i bagen,andre med en inspirationstur i decadent living og en overflod af kold Rosé og Bloody Marys. Det sidste skulle overraskkende vise sig at være den bedste opskrift, i jagten på Major succes. Nok ikke en strategi mange trænere ville inkorporere.  Der blev sågar satset store penge på en vis Hr. Gregersen, der som disignated driver på Rosé-holdet, virkede som et fornuftigt bud - men det vil jeg nu ikke afsløre endnu om var lyckosamt, som man sige herovre.

Stor begejstring var der på terrassen, da gamle røvere blev vendt og drejet, mens Toft hastede i seng for at få 11 timers søvn i sit single room :)

Tilbage på Södras første tee sendte den forsvarende Mester Mike G et relativt vellykket hug afsted og ned af den smalle fairway -  turneringen var officielt i gang og nu ventede der 8 timers opslidende, men fabelagtigt golf for de 10 kompetanter.  Det viste sig hurtigt at man sagtens kan spille golf med Rosé i blodet, idet Søren Jensen lagde for land med en fuldstændig fabelagtig 73 netto - efterfulgt at 77 fra Monty og 78 fra Dumsbo - begge med lige meget Rosé i årerne. Den sidste mand i førerbolden blev Røss som kom ind med en flot 79 (bedre bagni) og hævdede at han også havde drukket spandevis af hvidvin dagen inden - muligvis bare for at være med i gruppen ;)

I de efterfølgende grupper var der heller ikke stor spredning - Ohl & Mike var ligeledes i 79, og Ohl med et sjældent ringe udgangspunkt, der for første gang i PGA's historie skulle give et slag til banen, altså en såkaldt -1 løsning, der betød at hans 78 brutto blev til en 79 netto…. Det sker nok ikke lige rundt om hjørnet for G-streng :)

Anden runde på Norra startede i dejlig solskin - dog skal vi fremadrettet skrives os bag øret, at banens re-rating der giver ca. 2 slag færre fra gul boks også giver en markant forkortet bane, som ikke gør banen fortjent. Vi vil fremover spille begge sløjfer fra hvid (ca. gamle gul).

Hr. Jensen startede usikkert - i det hele taget var der ikke nogen i førerbolden der spillede som sådan - til gengæld forlød det at der blev spillet stor golf i bolden bagved. Mike var godt spillende og Ohl var kun én over efter 9 - så det var måske her vinderen skulle findes. Det skal dog siges at Røss havde fat i en fin forni, og vendte i 6 over -  som lagde ham bedst i feltet.

Men som altid på Norra var det de sidste seks huller der skulle afgøre matchen, og her må man sige at Jensen holdt fantastisk sammen på det! Med en closest på 16. til en 2 meter, kunne Jensen melde ud at han ville være i par fra 13 for at vinde, og det var tæt på at lykkes. Monty slog så mange fantastiske recovery slag at disse vil fylde for meget her, men særskilt kan rekvireres :)

Dumsbo kom stærkt igen og spillede så op på bagni, og Røss viste at han med dét spil, har sin klare berettigelse på Ryder Cup holdet.

Længere nede i feltet kæmpede Crille for at give sin nye investor en klækkelig udbetaling. Desværre blev det ikke til mere end en 9. plads, men sjovt var det at få et par outside bets:)

Vinderen af den grønne jakke og årets første Major blev Søren Jensen, som i 73/81 holdt sammen på det hele og kan i lufthavnen iføre sig den grønne jakke og tage hæderen med sig til Skotland.

Nu er alle øjne på Skotland, hvor vi fortsætter dette fantastiske PGA år. British Open skal afholdes på Carnousti, Gleneagles og North Berwick - det er da en UNIQ forening det her.

Tak til de 10 mand der bakkede op om danmarks bedste golfforening og for en fuldstændig magisk tur der havde det hele - man kan kun håbe at det kan motivere de resterende 15 til at vælge PGA til - næste år.

Vi ses til endnu et kæmpe eventyr om et dusin dage :)

Tillykke til Jensen - Mike til en flot 2 plads - Damsbo for podieplads.

See you in The Home of Golf!

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER