PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



PHOTOS



RESULT

På en aldeles strålende forårsdag drog 22 forventningsfulde og opstemte PGAere afsted til årets første match, Åbningsmatchen 2014. Det var svært at forestille sig en bedre dag at starte golfsæsonen, med næste ingen vind og 22° kunne selv en langtrukken Formands tale ikke slå ridser i lakken.

Maddie havde desuden overrasket alle (inkl. sig selv) ved at finde vores fornemme Åbningsmatch Trofæ (doneret af Mermaid Management - ring gerne til Juul eller Nostradamus, hvis I vil finde nogle sikre papirer inden verden går under) og havde til lejligheden også pudset den op, med hjælp af M. Ohls gamle pudsegrej (de ligger jo inde med alverdens sølv og guld effekter!).

Med et funklede trofæ og en storstilet morgenmad, var der lagt op til et brag af en match på (i disse rammer) vel en af Europas bedste og smukkeste baner. Helt inden afgang blev der dog på bedste vis, takket for morgenmad og logi til Hr. Ohl og frue samt taget vel i mod Bomhoff og klappet for at det var lykkes for Claes at befrugte en smuk svensk flicka, som han i øvrigt kan takke PGA for at møde. Vi gør da næsten også alt for vores medlemmer i denne forening. Gorm fik også vindication og kom ind i varmen igen - hvis du læser dette Gorm, så mangler jeg stadig at få dine fem turneringsstarter for i år. Den går begge veje gamle jas ;)

Men nu til det mere seriøse og alvorlige indhold, nemlig årets første match, som jo i lyset af vores nye matchformat, betød endnu mere, da der nu kun er 7 tællende matcslher til årets Ryder Cup og ikke de normale 9.

Der skulle tændes op for alle motorer med det samme. Og det kunne fornemmes på første hul; et dogleg højre par 4 på godt 350 m. Ohl startede med at slå et nervøs drive ud i højre, Freddie skulle bruge 6 slag for at komme forbi dameboksen, Kornerup var så nervøs at han slog hybrid (pis, det gør han jo altid) - men afsted kom vi alle sammen.

Banen kunne man ikke give skylden for noget, ej heller vinden, eller sine medspillere - men der var selvfølgelig lidt rust der skulle slibes af. Hullerne nede ved vandet præsenterede sig fabelagtigt og det var næsten lige før man stoppede med at spille golf og bare nød udsigten (hold nu op man er ved at blive gammel når man ender i den formulering).

Det skulle dog vise sig at der var flere der havde fokuseret på spillet og ikke udsigten - for der var nogle ganske habile scores inde i klubben. Inden vi når til de pengegivende placeringer, vil jeg lige fremhæve vores PGA mascot A. Freddie, som så mange gange før, diskede op med fantastiske præmier fra egen Freddie Foundation. Tuck fik både et Titleist jern og bolde og der blev delt fødselsdagsgaver ud til Formanden - du er et kæmpe aktiv for foreningen Freddie - stort tak!!!

En del af de almindelig pengeslugere kom ikke til fadet og det betyder jo bare at der er en mere intens kamp om pladserne til de næste turneringer, så spænding og dramatik kommer vi ikke til at mangle i år...

På den første pengegivende placering finder vi Jensen, som nappede sig en god start på sæsonen. Kussen blev 7 og kan i år nu virkelig sætte alt ind efter en topplacering på OoM, specielt efter sin nye udnævnelse som Head of Securities (dørmand), og det forventes at han får meget mere tid til golf og andre fornøjeligheder (kan i øvrigt godt bookes til private arrangementer, bad han mig om at nævne).

Nr. 6 blev Dubin, og lå som altid med i kampen om de gyldne dråber (kunne ikke finde en leasing vinkel der passede). Nr. 5 blev Berni der lignede en million og skulle med 666 og fejre succesen. Tak for et fantastisk sponsorteam til både ham og Dums!

Nr. 4 blev P. Kornerup som ellers var to over par efter 12 huller og lå til en sikker sejr, men Barsebäck kræver fuld koncentration alle 18 huller, så det må blive næste år Peter.

Nr. 3 blev Thomas Bomhoff og det må vel være en rum tid siden han har siddet på podie sidst. Vi skal faktisk tilbage til Copenhagen Open 2001 for at finde et meget bedre resultat. Bom det er strålende at have dig tilbage og din golf har du taget med dig, og så er du stædig og retskaffen som markør som Tøfting fik at føle! (og det kan vi godt li!)

På andenpladsen med en 76 netto finder vi Monty, som efter en skidt start fik spillet sig gevaldigt op og gik de sidste 15 huller i 3 over par! Efter sin sejr i PCE ser det ikke helt skidt ud! Men som det er sket mange gange før, så var der en mand der tøjlede Barsebäck lidt bedre end de andre. Den lille mand fra Vedbæk kunne igen stille sig op øverst på podiet (så man kunne se ham) og fejre sin 6. Åbningsmatch-sejr. Med en suveræn 76 brutto, 73 netto, vandt han i overlegen stil ned til Monty og fører nu OoM og WR. Han har nu 23 sejr - det er da en bedrift!

Vi takker for en fantastisk dag på en fantastisk bane og glæder os over at vi kun lige er gået igang. Nu gælder det mere svensk golf - denne gang i form af Scandinavian Masters og major golf på Tylösand.

I har meget at se frem til drenge!

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER