PGATOUR99 Top Bar

Winner's Speech

Photo Gallery

Result

På en råkold sommermorgen (12°c) mødte 17 glade PGAere op på Falsterbos fabelagtige links anlæg. Efter utallige nålesving igennem det mondæne Falsterbo, endte vejen helt ude på spidsen af det østligste punkt i Skåne, og gav det første ekseptionelle vue ud over anlægget.

Havde man erstattet det svenske blafrende flag med et skotsk, havde man utvivlsomt troet man befandt sig i Fife og ikke Falsterbo…

Stemningen var noget af det bedste jeg har oplevet i PGA i lange tider – grin og kvikke bemærkninger fyldte restauranten, under Sign–In. Det her - ER GOLF Drenge!!!

Er ham med de hvide solbriller Tiësto eller Crille G – og hvor er Troels-Smyyyth, nu når der skal spilles links i regnvejr ;)

Efter et par bevingede ord fra Formanden, om at PGA nu også var kendt i Cannes og i New York - gik alle fyldte med selvtillid ud på rangen. Vinden stod lige ind fra vandsiden og gav en dejligt berusende medvind (nogen havde også været i byen dagen inden). En detalje man følte der også var tænkt på her på Falsterbo, for at give sine glade besøgende, et sidste opløftende pust, inden de skulle knækkes midt over ude på anlægget.

På første tee var der indkaldt lidt lokal assistance, til at give den nødvendige insight, så der kunne navigeres rundt om alle besværlighederne. JEP, en mand i sin bedste alder, fortalte ( i en meget direkte form) at man skulle holde bolden en meter over jorden og undgå vandet. Mikes output var, at der kunne købes korv i kiosken og man skulle ta pølserne fra vandet… Det må antages at der ikke åbner en ny Deres i Malmø i løbet af de næste par uger...

Første hul var 405 meter par 4 -  lille dogleg højre, med out i hele højre og eneste bailout venstre var høj rough. Der var desuden to putbunkers i højre samt en i venstre, hvilket gav en smal indgang til green, som var beskyttet af yderligere to bunkers og runoff bagved. Disse løb ca. 10 på stimpmeter og med den vind der var, spillede de vel en 11-12 stykker -  så hvis der var nogen der havde European i hovedet, var hér en god grund…

Selvom det var svært derude, var det stadig en sjov oplevelse; der skulle navigeres rundt, bruge vinden og alle de slag man havde (set på EUROSPORT's highlight program om onsdagen) kom i spil. Uanset scoren, så tror jeg alle lærte rigtigt meget af runden og kom ud i den anden ende som en bedre golfspillere. JEP!

Tieësto havde sine problemer med 11. hul. Banens signaturhul – over vand – med en ”slags” ø green -  ca. 135 meter langt, men i vores vind spillet ca. 190-200m, så alt over et 4 jern fik den ikke over. Crille startede med at smide et par WILSON XTRA LONG ZERO FEEL baller i suppen og gik lettere detroniseret af den lange bro op til green, hvor hans markør til sidst havde vurderet at bolden skar hazarden – et lille chip ind og nu skulle der endelig puttes -  havde det ikke lige været fordi, Crilles bag -  i vinden -  havde valgt at sætte i fuld galop ned mod vandet og nu lå med bunden i vejret og svømmede rundt –  det blev en lang dag for Crille herfra ind, men han klarede det og det skal han have stor ros for! :) 

Alle havde det generelt svært derude og da trediebold kom i hus, blev den ført i 85 netto. Det er alt andet lige ikke hverdagskost for de ”næsten” professionelle PGAere.

Podiet var vante links spillere  -  og det var nok også den erfaring der gjorde at Bernie, Ohl og Lund kunne trække lidt fra - specielt sidstnævnte spillede stabilt god golf hele vejen rundt og kunne med en 75 netto, 79 brutto sikre sig sin 23. PGA tour sejr.

Men vindere, tabere ”set a side” så var banen den store vinder - en fabelagtigt oplevelse fra start til slut og jeg er sikker på at denne søndag i juni, var første kapitel i en længere kærlighedshistorie mellem PGA og Falsterbo.

På hjertligan ätersyn Falsterbo i 2014 :)  - også til dig JEP!

Vi ses efter sommeren, 

PGA forever

The Board

 

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER