PGATOUR99 Top Bar

PHOTOS



RESULT

Årets første major - Scandinavian Masters - på Tylösands fantastiske Södre og Norra, blev traditionen tro afviklet med et super hyggeligt pre-arrangement på Grand Hotel i Halmstad med middag, Champions League finale i Gorm og Jensens suite, drinks på terrassen og gamle røverhistorier.

I fuld sol blev turneringen skudt i gang 7:34 på Södre Banan og Monty viste sin storform ved at brænde anlægget af med en 73 brutto, 72 netto. Med andre ord, Monty stak af fra resten af feltet.

Kun to øvrige spillere formåede at mingelere sig rundt på den korte men smalle Södra i 70erne; Claes i 77 netto og Maddie i 78 netto.

Et stort mellemfelt bestående af Bernie, Dessau, Gorm, Kussen, Damsbo og Mike var alle i netto 80 eller i starten af 80erne, mens Røss, Freddie og Jensen var i slutningen af 80erne og Juul i netto 100.

Efter en hyggelig frokost på terrassen udspillede der sig et drama på 1. tee, Norra Banan, da fire spillere fik strafslag for at møde for sent. Efter en heftig debat blev denne ruling ophævet og resultaterne fra Södra stod uændret for alle spillerne.

På Norra Banan havde de fleste svært at holde rigtigt sammen på det, men én mand havde fundet formen, nemlig Mike G, som leverede en outstanding runde i 78 brutto, 72 netto, og kom ind som club house leader.

I førerbolden med Monty, Maddie, Claes og Bernie blev der spillet god golf, men Monty og Claes havde det svært og kom begge i klubhuset med hhv. 83 og 84 netto, mens Maddie og Bernie holdt fint fast i spillet og kom ind med hhv. 78 netto og 77 netto.

Det stod således ret hurtigt klart, at Mikes fantom runde på Norra Banan havde sikret ham sejren i Scandinavian Masters, med 1 slag. Mikes første sejr i Scandinavian Masters og Mikes første sejr på Touren siden han vandt Tour Players Championship i 2009. Stort tillykke til Mike med sejren i årets første major og med toursejr nummer 14.

Monty der ellers førte turneringen efter Södra, med 5 slag ned til Claes, 6 slag ned til Maddie og mindst 8 slag til resten af feltet, fik desværre ikke fat i spillet på Norra og måtte nøjes med andenpladsen med sin 83er på Norra.

Maddie kom ind i en fin 78er også på Norra, og sikrede sig den sidste placering på podiet og i øvrigt kvalifikation til Plantation Course Event 2014.

Bernie holdt også fint fat på Norra og sikrede sig fjerdepladsen, mens Dessau med en god 79er på Norra tog femtepladsen. De øvrige pengegivende placeringer fordelte sig som følger: Claes, Ohl, Gorm og Damsbo.

Resultaterne fra Scandinavian Masters betyder, at Ohl fortsat holder fast i førstepladsen på Order of Merit med kr. 1.750, mens hans føring er indsnævret til kun kr. 50 ned til Monty på andenpladsen. Ohl og Monty har skabt lidt luft ned til resten af feltet hvor de nærmeste forfølgere hedder Jensen med kr. 1.250, Mike med kr. 1.150, Bernie med kr. 1.050 og Claes med kr. 1.000.

På World Rankings holder Ohl ligeledes fast i førstepladsen med 3,66 i 3 turneringer, men der er tæt kamp på World Rankings i år, hvor alle i top 10 har 7,5 eller bedre i average.

Der er dog stadig 5 turneringer og en World Match - intet er afgjort endnu. Det bliver spændende at se om Monty, der har hjemmebanefordelen til Nordsjælland Open, kan fravriste Ohl føringen på Order of Merit eller om vi skal se nogle nye navne med helt fremme i kampen om den samlede sejr.

Nordsjælland Open er sidste turnering i Spring Finish, så der er også præmiepenge at hente her.

Vi mangler stadig at se Kornerup i aktion og Dubin bør være klar til at stille til start i sin anden turnering, den 8. juni.

Der tegner sig i øvrigt et billede af en sæson hvor vi skal have Jensen, Dessau og Damsbo med helt fremme. Dessau og Damsbo fik igen fine resultater til SM, mens Jensen med sin 89er på Södra desværre ikke fik meget ud af sin deltagelse i SM. Jensen viste dog rigtig godt spil på Norra og bør være klar til at forsvare sin tredjeplads på Order of Merit på hjemmebane den 8. juni.

Tak for en som altid helt suveræn weekend i Halmstad med golf i absolut verdensklasse.

Vel mødt til Nordsjælland Open den 8. juni.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER