PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



RESULT

Atten spillere havde tilmeldt sig Åbningsmatchen, men med 3 afbud dagen inden, stillede 15 tourspillere til start i Åbningsmatchen på Barsebäck GCC, Masters Course.

Sæsonen blev behørigt åbnet med en forrygende morgenmad hos Michael Ohl, hvor bestyrelsen bød velkommen til den femtende PGA sæson.

I suverænt forårsvejr startede den forsvarende tour vinder, P. Lundgren, sæsonen på et anlæg som bestemt ikke bar præg af en lang og hård vinter. Anlægget stod snorlige og de vejrmæssige konditioner gjorde Åbningsmatchen til en outstanding oplevelse.

Ohl som åbnede pre-season eventen, PCE, med en 73 netto på Simons, leverede igen en god runde i 78 netto, hvilket skulle vise sig at være tilstrækkeligt til en sejr med en margin på 1 slag til en trio af spillere i 79 netto. Ohl leverede igen snorlige drives, stabile jernslag og ikke mindst suverænt kort spil og kunne løfte armene i vejret og fejre sin sejr nr. 22 på touren. Ohl sluttede af med birdie, par, hvilket i sidste ende viste sig at være udslagsgivende. Sejren bringer Ohl alene i front på Tour Victories, én enkelt sejr mere end P. Lundgren og Ohl indtager førstepladsen på Order of Merit og World Rankings. Ohls sejr kom formentlig ikke uventet for mange, men de efterfølgende top placeringer blev besat af en række spillere som sjældent ses performe, i hvert fald så tidligt på sæsonen.

Jensen som nappede en beskeden, men alligevel fin 4. plads i PCE (ud af 5), havde virkelig fat i sit spil og kom i klubhuset med en 79er netto. Damsbo og Dessau havde ligeledes fat i den på dagen og kom ligeledes ind i 79 netto. De sidste ni huller skulle dermed i spil og kom Jensen i favør. Jensen sikrede sig dermed en flot andenplads og indtager ligeledes en aktuel andenplads på Order of Merit.

Damsbo nappede den sidste plads på podiet, en rigtig god tredjeplads, mens Dessau, som desværre lavede en triple bogey på 18. hul, måtte acceptere en fjerdeplads, men dog en væsentlig bedre placering end sædvanen.

De sidste pengegivende placeringer tog Røssberg, Kosakewitsch, Røstbjærg og Mike sig af, i nævnte rækkefølge, alle med 81 netto. Den helt store overraskelse på dagen var, at P. Lundgren var at finde uden for pengene, nede på en 10. plads, hvilket er tæt på at være den dårligste sæsonstart, historisk, for den forsvarende tour vinder. Claes havde også svært at finde sidste års niveau og sluttede som nr. 11.

Stort tillykke til Ohl med sejren og de aktuelle førstepladser på alle lister. Tak til Michael Ohl for endnu engang at byde os velkommen i privaten til lækker morgenmad.

Sæsonen er i gang og vi mangler stadig at se prominente navne som C. Dubin, A. Bernhoft, P. Kornerup og F. Raunstrup i aktion (hvis vi ser bort fra PCE), spillere som er kendt for at blande sig i toppen. Det bliver derfor spændende at se, om der bliver vendt op og ned på det hele om små 2 uger, eller om de samme spillere kan forsvare deres top placeringer fra Åbningsmatchen og dermed bide sig fast i toppen.

Vi minder om, at World Match Play 2013 hermed også er i gang, og at deadline for 1. runde er den 12. maj 2013.

Vi glæder os til at se Jer igen den 5. maj på Københavns til årets anden turnering - Copenhagen Open.

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER