PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



RESULT

På alt andet end en smuk efterårsdag, mødtes 21 mand til sign-in og morgenmad hos Ohl Jr.

Stemningen var i top og der blev arbejdet med ganske nye scenarier for at skaffe sig ekstra penge på OoM - men dem vil jeg undlade at elaborere yderligere over i dette skriv :)

Troels–Smythhhh måtte udgå grundet sygdom, men 20 mand fortsatte til Rungsteds dejlige anlæg. Banen stod som altid smuk og velplejet - og danner på alle måder, den helt rigtige ramme omkring vores flagskibsturnering, TPC.

Der var stor spænding i alle bolde - men nok mest i den første (så det ud til).

Juul slog sit drive ned af 18. fairway, Tuck høvlede en fint slicet driver over åen og over på 10. Jonsen toppede sin driver i bunkeren, men så kom Dessau… og kanonerede sin 3W snorlige ned at fairway. TPC var i gang i vanlig PGA stil - spredt fægtning, som man siger.

Vigtige Ryder Cup placeringer var på spil, og specielt bolden med Røss, Jensen og Toft var under et enormt pres. Slapper var inde, efter at Moltke-Leth havde meldt afbud, for at restituere 5 dage på Balkanhalvøen med sin latviske sabelsluger.

I førerbolden var der også den sædvanlige spænding, specielt mellem Ohl og Monty, der kun havde 450 kroner mellem sig – meget kunne også ske her.

Det er jo altid ned af de sidste huller at alt afgøres på Rungsted (uhhh, skarpsindig betragtning). Signaturhullet på 15. der med et lille baby gap kan give birdie; det overkommelige par fem hul på 16. der kan give birdie med et godt drive; det svære 17. som virkelig kan give en høj score; og 18. der med et godt drive kan give en eagle; mange slag både den ene og den anden vej, på the closing stretch.

Og det var netop også her at vi skulle finde afgørelsen, både i TPC og for hele touren 2012. Ohl var 4 over par efter 16, Monty 10 over par. Kussen (som lignede en mand taget ud af en Burhan G video) stod på 17. og gav meldingen 'der er flere i 76'. Dubin og Jensen var gode... Det gav den umiddelbare virkelighed, at Ohl med to pars ville vinde TPC og derved hele Touren. Ohl liner op, stepper, stepper, stepper, re-gripper, stepper, stepper, stepper og slår. Kvik hook højre, out of bounds. Monty slår ud, 3W på vej samme vej, men rammer en gren og bouncer ind på fairway, ikke uheldigt :) Ohl går 5 min. senere detroniseret fra green med en dobbelt. Monty følger sit lucky bounce op med en perle af en 3 wood til fire meter og holer ud for birdie; 3 slags sving på ét hul.

På 18. ligner det et mentalt nedbrud fra Ohl, der kvikker sin driver til højre, men formår på imponerende vis at scramble en par i hus. Monty slår 3W, 5 jern, gap til forkant, og dræner herfra et 15m. højre venstre put, for endnu en birdie og for den samlede Tour sejr. Tyve mand jubler omkring green og Monty laver en sejrsdans der vækker minder om Train i Århus hvor Troels Smythhh seriøst tryllebandt en flok brintoverilte-krager…

Dubin spillede sig ind med en 74 og vandt sin 13 tour sejr - meget imponerende. Han holdt senere på aftenen en varm tale og fik i retur et par varme sejrskys :) Jensen viste at han kan mere end blot at dokumentere PGA golf, og spillede sig med en 75 ind på andenpladsen. Målrettet og indædt træning har helt fortjent givet Jensen en plads på Ryder Cup holdet!

Efter en hård dyst på anlægget, skulle der findes to Captain's picks – i år håndteret af Formanden og Suppleanten, idet Røssberg selv var en af kandidaterne til CP. Kampen stod mellem LOP, MTN & MR - og her faldt fordelen ud til Slapper, for en flot og stabil præstation gennem hele året - højst placering af de tre på OoM & WR og for at være en historisk god Ryder Cup spiller. Den anden var mere tight, men blev afgjort ud fra dagens runde på TPC og en bedre placering på begge lister. Valget faldt derfor fortjent på M.Røssberg, som med sin 6. plads havde stønnet sig gennem bag ni og slået Toft i en head-to-head. Røss var superlykkelig og overtog med værdighed pladsen på holdet og rollen som Captain for 13 gang i PGAs historie.

Tak for en strålende dag og aften. PGA er noget helt specielt, som vi alle endnu engang beviste, at vi vil værne om hele livet…

På gensyn til marts, når vi starter PCE 2013!

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER