PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



PHOTOS



RESULT

På en smuk forårsdag mødte 15 forventningsfulde PGAere op til årets Åbningsmatch på Skandinaviens smukkeste bane, Barsebäck Golf and Country Club.

Stemningen var som altid anspændt på første hul og nerverne sad ude på tøjet, selvom den nye uniform gjorde sit for at alle så særdeles professionelle ud. Om det var selvsamme anspændthed der gjorde at to spillere valgte at blive væk fra første tee, under den officielle matchintroduktion fra Bestyrelsen vides ikke – men ikke desto mindre medførte det, jf. vores nyindførte reglskrivelse, at de inkasserede to strafslag på første hul. Det syntes hverken Maddie eller Freddie var en god måde at starte deres sæson på, så gad vide om de ikke er på første tee, når der tees op i UK.

Første slag blev traditionen tro slået af sidste års vinder, Christian Dubin, som lidt rustent fandt venstre side af fairway (rough) – sæsonen var i gang. Det var glædeligt at fornemme den intensitet PGA stadig giver og hvor meget det betyder for medlemmerne at være med i Danmarks bedste golfforening – en smuk følelse!

Efter en halv times tid var alle 15 mand på anlægget og en smuk bølge af navyblå cardigans og hvide poloer faldt i perfect sync med Barsebäcks smukke grønne layout – Picasso kunne ikke ha malet et smukkere billede!

Vejrforholdene gjorde at banen ikke kunne spilles meget lettere. Næsten ingen vind og solskin gav perfekte scoringsbetingelser, men flere fandt dog stadig banen ganske vanskelig at navigerer.

Dagens første closest, 8. hul, med den spektakulære udsigt over vandet, kunne give en første indikation, om hvem der var på bolden - og her var det ikke overraskende Toft der havde lagt den ind til en meters penge for en fisk på OoM. Toft havde gået prøverunde om morgenen på Donald Steel og var øjensynligt kørende - men luften gik lidt ud af ballonen og han endte på en 9 plads. Hans evige rival og bestman Slapper, var ude i årets første runde og endte desværre med at blive matchens Dessaû, men mente til trods for dette, at han var en af favoritterne til titlen i England, mest henledt til hans to majortitler tilbage under Chr. VI's tid… Vi håber det bedste for dig Libernes.

Freddie, som havde vist gode takter til PCE og spillede en del over vinteren, fik en masse med hjem – bl.a hans egne bolde fra Freddie Foundation og en plads som nr. 14 i feltet - men vi tror nu på at der ligger et godt resultat lige rundt om hjørnet for Tegner…

På de pengegivende placeringer finder vi på en 8. plads Troels-Smith som ser ud til at have fundet noget i sit putting stroke og viste gode takter, bl.a. også med en closest på 15. (2 putt :)

Syvende pladsen nappede Mike G som med lidt træning er klar til at forsvare sin titel om 4 dages tid. Sjettepladsen gik til Dubin, der uden en snemand på 18 havde været på podiet, så han er heller ikke langt væk fra formen – selvom bukserne sad lige lovligt stramt - men du så sgu godt ud mester!

På femtepladsen finder vi Maddie, som uden sit fravær på første, havde spillet sig en plads længere frem - men godt spil og en klar kandidat til en topplacering på OoM i år. På fjerdepladsen listede Dumsbo sig ind, der viste stort spil og en flot 79 netto - godt at se dig tilbage Dums, vi glæder os til at se mere af den slags resten af sæsonen.

På podiet finder vi Monty med en 77 netto der holder ham nogenlunde i trit med Ohl som gik 75 netto og indtog andenpladsen. Tak i øvrigt til Ohl for at leverer naturvand til alle og bidrage til vores enorme sponsorship deals.

Vinderen af Åbningsmatchen 2012 blev helt fortjent Claes Langfeldt, som med dagens bedste runde i 74 netto spillede sig ind i historiebøgerne med 6 tour victories. Claes slog lange drives, scramblede fantastisk og viste hvordan Barsebäck tæmmes på bedste vis. Peppe bliver svær at set bort fra i resten af sæsonen og specielt i England, hvor man jo faktisk synes at hans tøjstil er tjekket... uhh det bliver farligt!

The Board takker for en fantastisk start på sæsonen og glæder sig til et glædeligt gensyn om et par dage i CPH lufthavn til flere eventyr med verdens bedste forening, PGAtour1999!

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER