PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



RESULT

Sytten tourspillere stillede til start i forårssæsonens sidste turnering og til klassikeren – Copenhagen Open, på det legendariske anlæg i Dyrehaven. Alle storfavoritterne var blandt feltet, herunder Monty der sikrede sig årets første titel weekenden forinden på Barsebæk, Dubin – den aktuelle 1'er på Order of Merit, Ohl, Bernie, Jensen og Mike m.fl.

Betingelserne for god golf var A1 og anlægget stod snorlige. I krogene blev der talt om, at turneringen ville blive vundet i en meget lav score og på første tee kunne man se spillernes anstrængte blikke i takt med at meget få ramte green på 1. hul.

Specielt Toft kom meget skidt fra start med tre grimme slag i skoven, hvilket dog mirakuløst resulterede i en triple på første. Mike der langsomt men sikkert er ved at finde formen igen viste tænder og startede godt. Dubin var ligeledes sikkerheden selv og kørte med en ubehagelig lethed anlægget rundt omkring par indtil 17. hul. Bernie, Monty og Ohl havde ligeledes nogenlunde fat i spillet og Slapper spillede som sædvanlig godt på Københavns. Jensen der op til Copenhagen Open har været sæsonens helt store profil og er i semifinalen i WMP, kunne dog ikke helt finde sig til rette på Københavns og kæmpede for at holde sig med feltet.

Dagens helt store overraskelse var Toft. På første tee lignede det en gentagelse af Tofts performance på The Scandinavian og medspillerne vekslede lige et par ord på første green, herunder ”det bliver en lang dag”. Seancen på 1. hul virkede som et bedøvende middel på Tofts damp og fra 2. hul tog fanden ved ham. Snorlige drive og super slag til green - par.

Snorlige drive, ca. 300 meter, green i 2 og 3 putts – par på 3. hul. Herfra gik der maskine i Toft, der spillede noget af det bedste golf der nogensinde er set fra hans side. Birdie på 8. hul (ramte green i drivet), og eagle putt på 10. hul, som dog resulterede i en par. Toft holdt fint fast i spillet og kæmpede med Mike der også fik fat i en god stime omkring turnet. På 15. hul kunne Tofts medspillere ikke undlade at droppe en kommentarer – ”Toft, du vinder sgu i dag”. I stedet for lave en klassisk Freddie efter en sådan kommentar, kvitterede Toft med bogie på 16. hul og par på 17., hvilket efterlod ham i en position hvor han stadig havde ét slag tilbage på banen inden 18. hul. En grim dobbeltbogey på 18. hul efter en tur i skoven bag green, men med en samlet score i 72 netto – Toft var clubhouse leader, tre slag bedre end Mike i 75 netto. I klubhuset fik Toft den ubehagelige melding, at Dubin kun var 2 over par efter 16. hul. Med Dubins tre slag på banen var sejren i alvorlig fare. I mellemtiden kom Monty, Ohl, Slapper, Maddie og Bernie i klubhuset, alle med scorer i midten eller slutningen af 70erne. Kun Dubin der stadig var på anlægget kunne nu true Tofts 72er. Desværre for Dubin, men godt for Order of Merit, kvitterede han med en dobbelt bogey på 17. hul og en bogey på 18. og kom i klubhuset med en flot 73er som gav en fornem andenplads. Toft havde gjort det umulige; vundet sin første toursejr i en ”rigtig turnering” (red. Toft har vundet Plantation Course Event blandt 7 deltagere) og kunne således løfte trofæet som vinder af The Copenhagen Open 2011, hvilket samtidig betyder, at Toft har kvalificeret sig til Plantation Course Event 2012. Med sejren avancerer Toft fra 17. til 11. pladsen på Order of Merit, kun 600 kroner fra andenpladsen. Stort tillykke til Toft med den første rigtige toursejr. Med sejren har Toft meldt ud at han alligevel deltager i The International, nu da han reelt har en mulighed for at blande sig i kampen om podiepladserne.

Kampen om den samlede sejr ser dog svær ud, ikke kun for Toft, men for hele feltet, da Dubin har sat sig solidt på førstepladsen på Order of Merit med kr. 900 ned til Monty og med hele 1.050 ned til Ohl på tredjepladsen. Til gengæld måtte Dubin indkassere et grimt nederlag til Bernie i kvartfinalen i WMP, så der er måske en lille åbning dér for Ohl. Monty måtte ligeledes se sig overvundet af Maddie i kvartfinalen, så Dubins føring til Monty er status quo der.

Efter en fantastisk forårssæson holder touren sommerpause, men vi starter op med tre rigtig vigtige turneringer i efteråret; CCC, The International og TPC + Ryder Cup’en.

God sommer og vel mødt til CCC den 7. august.

THE BOARD

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER