PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



PHOTOS



RESULT

Et meget forventningsfuldt, men ikke så talrigt felt, var mødt op til den trettende udgave af Nordsjælland Open. For første gang afviklet på den nyanlagte mesterskabsbane The Scandinavian - og levede den så op til alt hypen?

JA, det var der bestemt meget der tydede på…

En overdådig morgenmad, indtaget med smuk vista ned over 18. hul, satte en passende scene - og de efterfølgende timer ville vise, at banens klubhus i allerhøjeste grad ikke stod alene overfor den sportslige udfordring ”The Old Course” efterkom.

Allerede da man indtog rangen med trekantsopstillede Callaway i(s) baller vidste man at her var selv den mindste detalje tænkt igennem - så da denne nærmeste sanselige golfidyl, brat blev afbrudt af Dubins enerverende ringetone ♪I'm a barbie girl♪ på 1st tee, måtte der falde 2 strafslag….som velvilligt blev accepteret.

De fleste lav-hcp'ere havde nok på papiret givet sig selv ganske gode odds for at nappe en top placering - med lynhurtige greens, masser af vand (hazards) og smalle fairways, lå det lidt i kortene at det nok var her vinderen skulle findes, men det viste sig at være et lige så dårligt bud som at BIF vinder mesterskabet i år!

Toft startede i vanlig stærk stil med at lægge sig sikkert ud i fairway...i 9,  100 meter fra teeboksen. Det blev senere videodokumenteret at det ikke var hans værste hul (klart en guldløve til vores videogallery). Det skal dog til Toft og alle andres forsvar siges, at banen var ”absolutely brutal”. Den allermindste fejl blev alvorligt straffet og sidste års tourvinder måtte selv notere 3 snemænd og en enkelt 10er - så det var ikke fordi træning hjalp på scorings mulighederne.

Der var ”heldigvis” nogen der kunne håndtere dette ”monster” af en bane.

Slapper gik en strålende 81 og besatte således en podieplads og rykkede med sin placering betragteligt frem på Order of Merit. Andenpladsen blev fundet hos en ligeledes imponerende spillende Kornerup, som med en 80er netto blev runner-up, og med den placering indtager en aktuel 2. plads på Order of Merit og tilsvarende en aktuel 2. plads på World Rankings.

Men ingen kunne røre Søren J. Måske var han mentalt hjulpet af, at have sin wingman Nik (el. Jay) med i bolden – men med en forrygende runde i 75 netto, var det virkelig dagen hvor Jensen trådte ud af skyggen og meldte sig ind som en meget realistisk kandidat til at vinde touren i 2011.

Jensen kunne tårevædet takke de 14 medlemmer og 4 gæster for en strålende dag på en bane der nærmest tigger om mange gode gentagelser. Jensens gode sæsondebut til Scandinavian Masters og sejren til Nordsjælland Open betyder avancement til en aktuel fjerdeplads på Order of Merit og - for første gang siden vores allerførste turnering på Furesøren - en aktuel førsteplads på World Rankings. Med sejren har Jensen endvidere for første gang kvalificeret sig til Plantation Course Event.

Mike der ellers har været ved siden af sig selv i indeværende sæson viste lidt af fordums storspil og sikrede sig fjerdepladsen foran Ohl på femtepladsen, Claes på sjettepladsen, Dubin på syvendepladsen og Freddie på den sidste pengegivende placering. Dubin formåede med sin syvendeplads at fastholde sin 1. plads på Order of Merit, men forspringet er betragteligt indsnævret. Freddie der ikke har kunne følge sin sejr i Åbningsmatchen op med topresultater må endnu engang se sig selv ryge længere ned på Order of Merit og indtager nu en aktuel 5. plads på Order of Merit. Sidste års tourvinder Monty, der af mange var udset som storfavorit på The Scandinavian og som virkelig har brug for et godt resultat for at blande sig i toppen, måtte se sig selv henvist til 9. pladsen, uden for pengene, med en meget sjælden score i 90erne netto. Monty nappede dog begge closest og sikrede sig således kr.100 på Order of Merit, hvilket dog kun rækker til en aktuel 9. plads på Order of Merit, men alligevel kun kr. 650 fra Dubin på førstepladsen.

Der tegner sig langsomt et billede af en sæson hvor alle kan blande sig i kampen om den samlede sejr og med to turneringer tilbage i forårssæsonen og tre i efterårssæsonen, ligger det hele stadig åbent.

Efter at sponsorteamet havde uddelt, til lejligheden, ganske sløje præmier (men tak for indsatsen) blev der hygget med Grill, Bajer og Champs ball hos Jonsen - en fornem og passende afslutning på en fantastisk golfdag.

Tak til Fam.Jonsen for at lægge hus til vores aftenarrangement og en stor tak til Nick Hytte, J. Lundgren & Per Rasmussen for at give PGA mulighed for at spille The Scandinavian til reduceret greenfee. Hyggeligt var det også at se Michael Ohl og Per Esbensen som satte ekstra kulør på dagen.

På gensyn på Barsebäck til PGA Classic og til mere golf fra den bedste skuffe.

THE BOARD

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER