PGATOUR99 Top Bar

VIDEO



PHOTOS



RESULT

Med to fantastiske runder i hhv. 78 brutto – 74 netto på syd banen og 86 brutto – 79 netto på nordbanen vandt Kosakewitsch Scandinavian Masters i suveræn stil med 4 slag ned til sine nærmeste forfølgere og kunne iføre sig den grønne jakke for anden gang i karrieren (sidste SM sejr var tilbage i 2002). Kosakewitsch der ikke har vundet en turnering siden 2004 avancerer med sejren på alle lister og ser ud til at kunne true de sædvanlige favoritter i år. Med sejren har Kosakewitsch samtidig kvalificeret sig til Plantation Course Event 2012.

På trods af Kosakewitsch's store forspring efter første runde blev det umådeligt spændende i førerbolden. Efter 11 hul havde Dubin, Bernie og Korne hentet Kosakewitsch's forspring og de troede alle at han var knækket. Kosakewitsch genfandt dog sit suveræne spil fra formiddagsrunden og gik bagni ind i 2 over par fra 12. hul og satte således sine konkurrenter godt og grundigt på plads. Stort tillykke til Kosakewitsch med en fantastisk præstation og med sejren, som af de fleste tourspillere, kategoriserer som en af de absolut sværeste turneringer at vinde.

I førerbolden holdt Dubin fast på nordbanen, på trods af, at han ikke kunne følge med par-maskinen Kosakewitsch og sikrede sig med en 79 netto på nordbanen andenpladsen i Scandinavian Master og samtidig kvalificering til Plantation Course Event 2012. Med andenpladsen i Scandinavian Masters er Dubin new man in front og indtager således førstepladsen på Order of Merit og World Rankings. Dubin der har vundet touren tre gange tidligere, senest i 2006, ser god ud i år, og må siges at være den som alle bør holde øje med i indeværende sæson.

Den forsvarende mester – Raunstrup – der havde leveret en middelmådig indsats på sydbanen (83 netto) viste at han altid er farlig på Tylösand. Raunstrup leverede en suveræn runde på nordbanen i 82 brutto – 77 netto (dagens absolut bedste runde på nordbanen) og avancerede fra en syvendeplads efter førsterunde til en samlet tredjeplads i Scandinavian Masters. Med tredjepladsen har Raunstrup kvalificeret sig til Plantation Course Event 2012 og avancerer til tredjepladsen på Order of Merit (delt andenplads med Freddie, men med et dårlige average).

Kornerup der ellers gik i førerbolden og ved turnet stadig var med i kampen og sejren måtte acceptere at smide et par slag på de sidste huller på nordbanen, hvilket resulterede i, at Korne måtte se sig henvist til fjerdepladsen, lige uden for podiet og kvalifikation til Plantation Course Event. Korne har dog et stabilt average og indtager en aktuel tredjeplads på World Rankings.

Jensen der debuterede i 2011 sæsonen viste at han igen i år er en mand som man skal holde øje med. Jensen spillede sig sikkert rundt på begge baner og kom i klubhuset med to stabile runder i hhv. 81 netto og 79 netto, hvilket sikrede ham en flot femteplads. Med femtepladsen spillede Jensen sig direkte ind i top 10 på Order of Merit og indtager en aktuel femteplads på World Rankings.

Bernie der må acceptere at resultaterne ikke er lige så stabile som de seneste 2 sæsoner, holdt dog fast, specielt på bagni på sydbanen og på nordbanen og sikrede sig en samlet sjetteplads, foran Freddie på syvendepladsen, der ikke helt kunne finde formen fra Åbningsmatchen. Freddies syvendeplads betød at han tabte den aktuelle føring på tour'en. Freddie indtager dog en aktuel andenplads på hhv. Order of Merit og World Rankings og ligger således i en god position til at generobre sin førsteplads. Ohl der ellers var på podiet i Åbningsmatchen måtte se sig henvist til en samlet ottendeplads i SM og Slapper der ligesom Jensen debuterede i 2011 sæsonen viste hæderligt spil og sikrede sig en samlet 9 plads og dermed den sidste pengegivende placering.

En lang række af forhåndsfavoritterne var at finde længere nede i feltet, hvor især kan nævnes, at Claes der blev nr. 2 til Åbningsmatchen endte på 11 pladsen, Monty – sidste års vinder af touren endte på 12 pladsen og Mike G, der har sluttet de seneste 3 sæsoner på andenpladsen måtte for anden gang i træk i indeværende sæson acceptere at slutte uden for pengene – med en 10 plads til SM. Der resterer dog stadig 6 turneringer og World Match Play - intet er afgjort på nuværende tidspunkt.

Tak for en fantastisk weekend i det svenske. Traditionen tro blev der spist en god middag på Grand Hotel, hygget i gårdhaven med kolde øl og naturligvis en længere tale fra Monty med de seneste dessiner. Tylösand stod ikke helt skarpt – meget under vanlig standard, men heldigvis fejlede vejret ikke noget, så det blev endnu engang en helt suveræn PGA event på Tylösand.

Tourspillerne kan nu gå i træningsmode de næste 3 uger, få afvilket anden runde af World Match Play (deadline er 10. juni) og se frem til næste event – Nordsjælland Open – der afvikles på det helt fantastiske og nyåbnede anlæg – The Scandinavian, New Course.

THE BOARD

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER