PGATOUR99 Top Bar

RESULT

TPC at Rungsted - årets anden major og sæsonens sidste turnering. 19 tourspillere stillede til start med stive blikke og anspændte smil til den afgørende event på året. Vinderen af tour'en skulle findes og kampen om de eftertragtede Ryder Cup placeringer var igen spændende og uhyre tæt. I toppen skulle Monty forsøge at hente Mike med kr. 500 på Order of Merit. Mike havde ført Order of Merit hele efteråret, men med to gode resultater af Monty var forspringet indsnævret og Monty øjnede sine muligheder. I førerbolden lagde Monty hårdt ud med tre birdies på de første 6 huller, mens at Mike ikke rigtig kunne finde sig til rette på sin hjemmebane. I næstsidste bold blev der leveret storspil fra Maddie og pænt spil fra de øvrige spillere og i første bold havde CG taget sit A-game med til TPC. Ved turnet så det ud til at det hele var tæt, dog var Monty med helt fremme, mens at Mike havde tabt et par slag.

Maddie der lå til ved turnet, dog uden forspring til de øvrige spillere, leverede en suveræn bagni og kom i klubhuset i 74 netto. Chrille G var dog ligeledes i klubhuset i 74 netto efter en pragtpræstation der ikke er set lignende siden Chrilles turneringssejr på Helsingør i 2000, men efter fintælling lå det fast, at Maddie havde gået bedre end Chrille på de sidste 6 huller og Maddie kunne således løfte det eftertragtede TPC Trophy som vinder af årets anden major og årets største turnering. Sejren i TPC er Maddies tredje turneringssejr på tour'en. Maddie bliver således skrevet ind i historiebøgerne som den fjerde spiller der har vundet åbningsmatchen og TPC i samme sæson. Ohl, Mike og Dubin har alle tilsvarende vundet åbningsmatchen og TPC i samme sæson i hhv. 2003, 2004 og 2006. Med sejren avancerede Maddie til femtepladsen på Order of Merit, hvilket er Maddies bedste resultat siden 2003. Chrille måtte se sig henvist til andenpladsen trods en sjælden runde i starten af 70'er og jagter således fortsat sin anden turneringssejr.

I førerbolden var det spændende, men efter 17. hul kom meldingen - Mike havde tabt rigtig mange slag og var i + 12. Monty havde derimod holdt fast og lå til at sikre sig tredjepladsen. Monty fik en melding inden 18 hul om at det krævede en par at vinde tour'en. Monty's tredjeslag, approach til green, gik i greenside bunker og Monty var under pres. Et super bunkerslag – sand save – par, eufori, Monty havde gjort det umulige, sikret sig tredjepladsen og med hjælp fra de øvrige tourspillere der havde leveret gode netto resultater rakte Mike's netto 84'er kun til en 13. plads – uden for pointene. Med tredjepladsen og førstepladsen på fall finish og med Mike uden for pointene sikrede Monty sig således sejren på Order of Merit og kunne række armene i vejret som vinder af The PGA tour 2010 (Monty's anden toursejr) med kr. 4.550 på Order of Merit og dermed kr. 200 mere end Mike med kr. 4.350. Mike der ellers har været storfavorit hele efterårssæsonen, blandt andet med en suveræn sejr i World Match Play, måtte således endnu engang se sig henvist til andenpladsen (red. for sjette gang).

Stort tillykke til Monty med toursejren. Monty's tredjeplads betød samtidig at Monty for første gang i karrieren slutter på førstepladsen af World Rankings og er således seedet 1 i World Match Play 2011.

I forhold til Ryder Cup kvalifikation førte resultaterne i TPC ikke til nogen ændringer. Slapper holdt trods sin 10 plads til TPC fast i direkte kvalifikation og det lykkedes ikke Kosakewitsch at trække en top 6 placering hvilket var kravet for at indhente Damsbo på World Rankings. Captain havde inden TPC hos Michael Ohl forklaret de spillere der lå uden for de adgangsgivende placeringer, at Captains pick med al sandsynlighed ville gå til spillere der leverede afgørende bedre resultater end de øvrige kandidater. Captains pick gik således til Jensen der sikrede sig en rigtig god fjerdeplads til TPC og til Freddie der sikrede sig ottendepladsen til TPC. Jensen leverede i øvrigt 1½ point til Ryder Cup'en, mens at Freddie rensede igennem og sikrede holdet 3 point. Der var dermed fuldt fortjent, at captains pick gik til Jensen og Freddie der performede på dagen og i øvrigt tilsvarende til Ryder Cup'en.

Til den efterfølgende Champions Dinner på Skovshoved Hotel blev årets vindere hyldet og Monty fejret som vinder af The PGA tour 2010 med kommentaren ”Det er på grund af jer at det er så stort at vinde PGA tour'en”. Troels-Smith blev kåret som årets PGA'er, en fornem titel som han kan bryste sig af under 2011 sæsonen.

Tak for et fantastisk år, en fantastisk sæson - tak til tourspillerne og alle dem omkring tour'en der byder på morgenmad og brunch, tak til sponsorteams'ne og tak til PGA.

Vel mødt til The PGA tour 2011.

THE BOARD

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER