PGATOUR99 Top Bar
WORLD MATCH PLAY 2008
Rungsted

RESULT

Årets finale blev afviklet på et vindblæst anlæg midt i det nordsjællandske whiskybælte og stod mellem de to rivaler i toppen af tabellerne - Raunstrup og Mike G.

Raunstrups havde inden finalen vist overlegent spil i sine tidlige matcher med storsejre over hhv. Juul, Bernhoft (sidste års vinder) og Jensen, mens Mike's vej til finalen stod på en overkommelig 2/0 sejr over Jonsen og en nærvepirrende 1/0 sejr over Dubin efter omspil.

Der var i dagene op til finalen ikke udråbt en favorit, specielt efter at de to finalister sluttede side om side i Scandinavian Masters 2008 på hhv. 6. og 7. pladsen.

1. tee på Rungsted - alt kan ske - det eneste der er sikkert er at det bliver en ny vinder af turneringen. Efter 9 huller lå det hele åbent med en kneben 1/0 føring til Raunstrup. På bagni hvor slaget skulle slås, holdt Raunstrup fast mens Mike's spil, af uforklalige årsager, begyndte at falde lidt fra hinanden med nogle lost balls og et par shanks hvilket betød at Raunstrup langsomt bragte sig længere og længer foran. På 15. hul kunne Raunstrup i forløsning løfte armene over hovedet, give Mike hånden, og fejre sin triumf som den femte spiller i historien der vinder World Match Play. Det blev en knusende 5/3 sejr.

Med sejren i World Match Play har Raunstrup siddet på 2 ud af 5 turneringer i foråret, men må dog tage til takke med "kun" at avancere fra 3. pladsen til 2. pladsen på Order of Merit, da Mike qva en god placering i Plantation Course Event - sin sejr på Barsebæk og gode placeringer i resten af forårets events samt 1. pladsen på Spring Finish - har formået at skrabe ubehageligt mange dadler til sig og indtager en aktuel 1. plads på Order of Merit, med kr. 500 ned til Raunstrup.

Sommerpausen bliver en tiltrængt tænkepause for mange af de tourspillere der ikke har fået indfriet deres mål, mens Ohl og Monty kan se langt efter førstepladsen på Order of Merit og må vente pænt på at efteråret sætter ind og dermed deres jagt på den eftertragtede 1. plads på Order of Merit.

Det ligner en kamp mellem Mike og Raunstrup, men som bekendt skal man aldrig afskrive den lille mand fra Vedbæk, der trods alt kun er kr. 650 fra Mike G på førstepladsen.

Monty skal for alvor til at rykke for at være med til at skabe spænding, da han har kr. 1.000 op til Mike G.

Slapper, Dessau og Dubin kan reelt nå det, men det bliver et mere kreativt regnestykke der kræver flere sejre og nogle middelmådige præstationer fra Mike, Raunstrup og Ohl.

Intet er dog afgjort før den sidste bold er slået til TPC, specielt henset til præmiepuljen i TPC og der er mange andre afgørende placeringer at kæmpe om, ikke mindst de vigtige placeringer på hhv. Order of Merit og World Rankings der giver direkte kvalifikation til Ryder Cup'en.

Stort tillykke til Raunstrup med den store triumf i World Match Play!

Som Monty tidligere har udtalt efter sine tre triumfer i World Match Play: "Det er klart den sværeste turnering at vinde - man skal ramme fem gode dage".

The Board

 

©PGATOUR99 @WEBMASTER